Нов трус край Симитли

0

Н ово силно земетресение край Симитли. Тази вечер в 19:20 ч. е бил регистриран трус от 4 по Рихтер, който е бил усетен от жителите и на Благоевград, съобщават от Националния Институт по геофизика, геодезия и география – БАН.

Припомняме, че районът днес бе разлюлян от серия земетресения. Първият трус е с магнитуд 2.8 по Рихтер, показват данните на Сеизмологичен център към БАН. Дълбочината, на която е измерен, е 14 км. Земетресението е регистрирано малко след 5 ч. тази сутрин. 

Вторият трус е с магнитуд 3.3 по Рихтер. Той е регистриран в 9:17 ч. на дълбочина 9 км. Третото измерено земетресение е със сила 3.2 по скалата на Рихтер и е станало в 9:42 часа. 

Четвъртото земетресение е било най-силно – 3.9 по Рихтер. Епицентърът му е най-близо до град Симитли, затова е усетено в града и околностите. Регистриран е и пети трус със сила 2.3. Малко преди 12 ч. е засечена нова активност в района със сила 2.3 по Рихтер. В 13.30 ч. е имало нов осми трус от 2.7 по Рихтер, последван от друг в 14:17 ч. със сила 2.8.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *