Можем ли да преодолеем изневярата: 8 съвета за по-лесно справяне

0

Е дна от най-големите болки в любовта е тази, която изневярата причинява. Това ужасно предателство събужда у жертвата хиляди въпроси и съмнения. В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това какво да направите, ако изпаднете в подобна ситуация.

1. Разберете защо се е случило

За да преодолеете изневярата, е изключително важно да говорите с партньора си и да се опитате да разберете причината. Това ще ви позволи да вземете своите решения. Опитайте се да установите открита и честна комуникация, в която мислите и емоциите са изложени на показ. 

Източник: iStock/Getty Images

2. Приемете емоциите си

Предателството е като черна дупка, в която сте хванати в капана на множество трудни емоции. Не ги потискайте, не се опитвайте да се преструвате, че всичко е наред. Изневярата изисква време, за да преминете през нея. Това означава да приемете своите гняв, тъга, объркване, безпокойство и мъка. 

3. Не се увличайте от импулсите си

Истината е, че много хора не реагират по най-правилния начин, защото отвръщат на огъня с огън. Да отмъстиш на изневярата с изневяра със сигурност е голяма грешка. По този начин няма да стигнете доникъде. 

По-добрият вариант е да се отдръпнете за известен период и да не казвате нищо. По този начин ще събудите най-различни чувства у отсрещната страна, а същевременно ще имате достатъчно време да помислите върху ситуацията.

Източник: iStock/Getty Images

4. Грижа за себе си

Ако се чудите как да преодолеете изневярата, има една вълшебна тайна и тя е грижата за себе си. Имате нужда от време, спокойствие и търпение, за да се излекувате. Можете да започнете с писането на дневник за това как се чувствате, да си давате почивки, да се разхождане на въздух и да разговаряте с някой, който умее да ви изслуша. Не се колебайте да извършвате дейности, които ви карат да се чувствате добре.

5. Вземете решение

След изневярата имате две възможности: да простите или да прекратите връзката. Най-важното е да прецените дали тази връзка си заслужава вашите време и усилия. Прошката не означава забравяне и може да бъде трудна.  

6. Не се сравнявайте с други двойки

Когато претърпите предателство, е нормално да изпитвате завист към тези двойки около вас, които изглеждат идеални. Възможно е и да познавате някой, който също е преживял нещо подобно и който е простил на партньора си. 

Всяка връзка е различна и сравняването на себе си с живота на други хора няма да помогне. Вземете решенията си, съсредоточете се върху нуждите си и разберете, че понякога нещата не се случват така, както ни се иска, но това не означава, че любовта не си струва. 

Източник: iStock

7. Разчитайте на хората около вас

Има и такива, които избягват да споделят с приятелите и семейството си, че партньорът им ги е предал, вероятно поради срам. В такива ситуации няма от какво да се притеснявате, потърсете близостта на онези хора, които умеят да изслушват, без да съдят, които са убежище. Говорете, плачете, споделяйте и ще се почувствате по-добре.

7 причини за изневяра

8. Преминете през мъката и бъдете търпеливи

Преодоляването на болката от предателство не е нещо, което се случва за месец или два. Не се насилвайте, бъдете състрадателни и търпеливи към себе си. Понякога нещо толкова просто като излизане и среща с хора може да бъде от голяма помощ.

Още от автора:

Как да станете майстори в целувките

Това е много важно при флирт: Как да използваме езика на тялото

Игра за нови двойки: 45 въпроса, които да си зададете един на друг

Три предимства и два недостатъка на случайния секс

Най-често срещаните мъжки грешки в секса

Липсата на секс: Какво се случва с женското тяло

Добър любовник е? Как да разберем още преди да стигнем до спалнята

Най-често срещаните сексуални фантазии

Източник: vesti.bg