Има ли шанс за продължаване на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

След решението за замразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за експертен кабинет с втория мандат – какви са политическите решения и ходове.

Има ли шанс за продължаване на разговорите между първите две парламентарни сили.

Даниел Митов след замразяването на преговорите с ПП-ДБ: Няма друго решение в случая

„Положили сме прекалено големи усилия, за да прекратим преговорите. Но не могат да останат без последствия чутите неща. Трябва да се гарантира, че властта няма да бъде упражнявана така както си говореха тези момичета и момчета. Идеята нашата, както и на „Демократична България“ доколкото знам, беше да се направи изцяло експертен кабинет. Това е най-разумно в случая“, заяви Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ.

„Всички разчитаме, че все пак разумът ще надделее и ще продължат разговорите и ще стигнем до реализация на втория мандат“, допълни Никола Минчев от ПП-ДБ.

Никола Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите

БНТ: Вие готови ли сте да отговорите на условията, които г-жа Габриел постави и в които става въпрос за ценности, предвид разговора, който беше разпространен и става дума за масови уволнения законно или незаконно, вие като юрист как възприемате тези думи на Асен Василев?

Никола Минчев: Аз по-скоро ги възприемам в посоката, че трябва да се извърши реформа. Да, може би изказът не е бил най-подходящият, но при всички положения, това че трябва да се извърши реформа в държавната администрация. То така или иначе теоретично за две седмици не може да се случи. Така че това е тази насока. Иначе конкретно за ценностите не мисля, че на ниво ценности имаме някакъв особен проблем.

Вижте още в прякото включване на Иво Никодимов.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *