Денков: Дали ще има машини е въпрос с повишена трудност

14

„Дали ще има машини е въпрос с повишена трудност, защото верификацията изисква доста време. В момента работи денонощно екипът буквално, за да могат максимално бързо да извършат тази верификация. Отново да подчертая ЦИК закъсня с подаването на документите преди първия тур. Екипите трябваше да работят със съкратени срокове, а в момента още в по-кратко срокове трябва да го направят.“

Това заяви премиерът Николай Денков пред медиите днес.

Денков: Творбата „Бай Ганьо прави избори“ все още е актуална

Той посочи, че е получил уверение от министъра на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че до утре вечерта екипите ще бъдат готови:

„Въпросът е ЦИК да се съобрази с реалните факти“.

„Нямам съмнение, че това, което се случи в петък е активно мероприятие от групи, които не искаха да има машинен вот. Както знаете искам оставката на зам.-председателят на ДАНС, който без да ме информира и без да спази закона за класифицирана информация изпрати тази информация на широк кръг от хора“, каза Денков.

„Този кабинет има смисъл да съществува, ако си изпълнява програмата“, добави Денков.

За извеждането на българи от Ивицата Газа премиерът коментира, че е добре информацията да не се разпространява, тъй като е по-добре за евакуираните.

Зеленски: Разговарях с българския премиер Денков

За членството ни в Шенген Денков заяви, че ако депутатите работят както преди изборите – има голям шанс. 

По случая с руския журналист Александр Гацак, Денков заяви, че той е нарушил българските закони и то не с журналистическата си дейност.

А за казуса с руската църква премиерът каза, че предстои да се провери дали актът за собственост е законен. Ако той е издаден неправомерно, тогава държавата ще си изиска съответната собственост.

Източник: vesti.bg