Борисов: Към правителството има вот на голямо доверие

15

„Към правителството има вот на голямо доверие и съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика и го има в Конституцията. Чух се с Петков, не исках да има спекулации с това, че няма да съм в пленарна зала за вота на недоверие, но имаше огромно мнозинство в подкрепа на кабинета. Вотът не мина преди всичко заради БСП“.

Това заяви Бойко Борисов, цитиран от NOVA, който е на предизборно събитие в Разград.

Денков: Истината излезе наяве

„Госпожа Нинова си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължи на мен. Да, стабилността се дължеше на нашето управление. ГЕРБ не е във властта от 3 години, Нинова беше министър, как ние ще сме виновни? Тези 3 години празнота ли е? Какво свършиха за това време? Защо 3 години няма План за възстановяване и устойчивост? Ако го бяха приели, нямаше да има проблеми. Те го отхвърлиха, за да приемат „Джемкорп“. Сега правим най-доброто. Нищо по-здраво от нашата сглобка не може да се построи“, посочи Борисов.

Нинова: Готови сме с мотивите за втория вот на недоверие

„Исках Василев да е финансов министър, за да е по-здрава сглобката. Бяхме се разбрали да не се използват инструментите за финансите в битката на местните избори. Депутатите от ГЕРБ са възмутени и цялата парламентарна група ме предупреди, че ще са внимателни каква е събираемостта към днешния ден. Приходите като миналата година ли са или не – това попитаха Василев колегите“, заяви Борисов и допълни, че Костадин Костадинов от „Възраждане“ е прав, че самият той се държи по различен начин, защото се налага да подкрепя, но и да отговаря на партньорите си.

„Показахме истинска солидарност с Израел, подготвихме декларацията за подкрепа. Свършихме огромна работа, имахме извънредно заседание с ЕНП. Поехме ангажимент за подкрепа на Израел. Води се ужасна война. Надявам се да се проявява повече разум, доброта и търпение, защото гинат невинни хора в ужасни жестокости, конфликтът може да се пренесе в различни точки“, добави Борисов. 

Източник: vesti.bg