Windows Copilot идва още тази есен

0

Microsoft ще пусне функцията Windows Copilot за Windows 11 още тази есен. Функцията ще е част от втората голяма годишна актуализация на операционната система, която се очаква в близките няколко седмици, съобщава BleepingComputer.

Windows 11 23H2 вече се тества като бета версия. Сред тях е и Windows Copilot – това е първата стъпка към внедряването на множество функции с изкуствен интелект в операционната система.

Copilot ще използва много от познатите от Bing Chat и ChatGPT функции. Освен това ще е интегриран и с част от възможностите на Windows, като чрез него потребителят ще може да променя настройки в Windows по команда. Copilot ще поддържа и добавяне на още възможности чрез плъгини.

„Скромната“ амбиция на Copilot е да промени начините, по които хората взаимодействат с компютрите. Постепенно Copilot ще може все повече задачи и ще поумнява с нови възможности.

Microsoft иска да премести Windows в „облака“

Бета версията е критикувана, че работи бавно и допуска грешки. Това е очаквано, тъй като именно в това е смисъла на бета тестовете. Технологията е още в своето първо поколение и грешките са нещо очаквано.

Microsoft спира приложението WordPad

Microsoft обмисля да внедри AI в още приложения

Сред другите новости в Windows 11 23H2 ще бъдат подобрен File Explorer с по-различен и практичен интерфейс, по-подробен доклад за енерийното потребление на устройството, управление на динамично осветление на съвместими устройства и др. Очаква се да се завърне и възможността за разделяне на прозорците в лентата със задачи на отделни бутони, а не всички прозорци за дадено приложение да бъдат постоянно обединени в един бутон.

40% от служителите трябва да научат нови умения

Можем ли напълно да се „изтрием“ от интернет

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg