United Media е домакин на полуфиналите на Международните награди Emmy® в партньорство с Nova (Гърция) и Община Атина

0

United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, бе домакин на два полуфинални кръга на журирането за Международните награди Emmy® за 2023 г., в партньорство с Nova (Гърция) и Община Атина.

Членовете на журито се събраха в гръцката столица и обсъдиха номинациите в две категории: „Най-добра женска роля“ и „Най-добра мъжка роля“.

Сред членовете на журито бяха известни режисьори, актьори, продуценти, монтажисти, телевизионни специалисти и други водещи световни и регионални експерти от света на продуцентството, телевизията, киното и изкуството. Сред членовете на журито, които допринесоха с опита си за избора на финалистите за тази престижна награда бяха директорът „Развитие на нови формати“ в United Media и изпълнителен директор на Нова телевизия (Хърватия) Наташа Булян, един от най-популярните български телевизионни професионалисти с богат опит в областта на медийното и телевизионното изкуство Вяра Анкова, хърватската филмова, телевизионна и театрална актриса Зринка Цвитешич, главният редактор в Нова телевизия (Хърватия) Зринка Янков и ръководителят на каналите Novacinema в NOVA (Гърция) Агапи Кефалогиани.

Източник: United Media

Носителите на 51-вите Международни награди Emmy® ще бъдат обявени на церемония по връчването им в Ню Йорк на 20 ноември 2023 г.

Това е втората поредна година, в която United Media, член на United Group, е поканена от Международната академия да участва в процеса на подбор и номиниране по време на полуфиналния етап, като миналата година събитието се проведе в Дубровник.

Кулминацията на тазгодишните полуфинали бе съпътствана със забележително събитие, което се проведе в зала „Запейон“ в Атина и обедини известни личности от филмовия, телевизионния и творческия сектор, затвърждавайки репутацията на Гърция като пазар, който развива и признава високите постижения в областта на телевизията.

„Домакинството на полуфиналите на Международните награди Emmy® за втора поредна година подчертава нашата отдаденост да предоставяме съдържание от най-високо ниво на нашите 40 милиона зрители в осем държави в Югоизточна Европа. Ние инвестираме 300 милиона евро годишно в съдържание, от които 100 милиона в производство, като по този начин създаваме добавена стойност за творческите индустрии в цяла Европа. Фокусът ни върху висококачествено и оригинално съдържание на всички наши пазари отличава United Group. Изключително горди сме, че допринасяме за динамичния културен сектор на страната чрез поредното си успешно партньорство с Международните награди Emmy®. Гърция е стратегически важен пазар за нашата група, в който вече сме инвестирали 1,8 милиарда евро. Освен това сме на път да завършим до 2027 г. обявената от нас програма за 2 млрд. евро, от които 400 млн. евро вече са инвестирани. Макар да се радваме на постиженията си, всички ние в United Group сме изключително натъжени от трагичните събития, които се случиха в Гърция. United Group активно подкрепя нуждаещите се. За тази цел NOVA (Гърция) стартира програма за подпомагане на засегнатите райони в размер на 1 млн. евро“ – заяви главният изпълнителен директор на United Group, Виктория Боклаг.

„Да бъдеш част от уважаемото жури на наградите Emmy® е огромна чест. В United Media дълбоко ценим признанието за лидерството ни в бранша. Изборът ни за членове на журито на наградите Emmy® затвърждава позицията ни на лидери в медийната сфера. Успехът ни е подкрепен от непоколебима отдаденост към съвършенството – това не е просто лозунг, а същността на нашата мисия. Като част от обширното ни портфолио, ние вложихме страстта си в създаването на 40 завладяващи сериала и 7 филмови шедьоври, всички от които получиха признание на световната сцена. Нашата работа блестеше по брилянтен начин на известни фестивали като тези в Кан и Локарно, а включването ни в журито на наградите Emmy® свидетелства за изключителното качество на съдържанието, което постоянно създаваме. Това, което наистина ни отличава, е международното признание, което спечелиха нашите сериали и филми. Те не само завладяха аудиторията в региона, но и оставиха незаличима следа на глобалния пазар. Благодарение на екипа ни за международни продажби нашето съдържание е видяно от зрители в 50 държави. Изказваме искрената си благодарност за това, че заедно с нас се впуснахте в това забележително пътешествие на творчество и иновации. Бъдещето крие вълнуващи перспективи и ние сме нетърпеливи да продължим да споделяме нашите истории със света. Очаквайте още, тъй като ние упорито предефинираме развлеченията за публиката в Югоизточна Европа, винаги водени от решителния ни ангажимент за съвършенство“ – каза главният изпълнителен директор на United Media Александра Суботич.

„Благодарим на град Атина, Атинската филмова служба, United Media и Nova за домакинството на този полуфинален кръг на журирането и за това, че събраха всички членове на журито. Това е неразделна част от конкурса за Международните награди Emmy®“ – подчерта Натаниъл Брендел, старши директор на журито на Международната академия за телевизионно изкуство и наука

Източник: United Media

За United Media:

United Media, част от United Group, е водеща медийна компания в Югоизточна Европа с присъствие в осем държави. Със своите 4200 служители, United Media произвежда повече от 40 000 часа оригинално съдържание всяка година, което се разпространява на пазар от над 40 милиона души от водещи международни оператори. Освен това компанията притежава 55 телевизии, 30 уеб портала, шест вестника, две списания и пет радиостанции. Разполагайки с обширно портфолио, компанията предлага уникални и конкурентни възможности за реклама.

Източник: vesti.bg