Ще се кандидатирам отново и ще участвам в това състезание, заяви шефът на "Пирогов"

„Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да не се кандидатирам. Това беше доста назад във времето. Но на фона на това, което се получи и на базата на желанието на една голяма част от персонала на „Пирогов“, които дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание“, , заяви в „Денят започва“ директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Уточни, че го нарича „състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират“.

„Така, че какъв ще бъде резултатът – това е конкурс“, допълни Димитров.

Според настоящия шеф на „Пирогов“ болницата към този момент се е „успокоила“ и е продължила да се развива по правилния начин.

„И работата да се развива и да надграждаме това, което е и това показват резултатите. През това време излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу „Пирогов“ и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти“, каза шефът на „Пирогов“.

Той посочи, че винаги когато гостува в „Денят започва“ представя документи и не си позволява лични оценки и нападки.

На въпроса дали е имало политически натиск или подкрепа, д-р Валентин Димитров отговори така:

„Аз не мога да кажа дали е имало политически натиск, защото аз не членувам в нито една партия. Аз не съм заявил принадлежност към нито една партийна организация. Като мислене съм десен човек. Аз не го крия“.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg