Член на фамилия Кенеди се кандидатира за президент на САЩ

2

Робърт Кенеди-младши, племенникът на Джон Кенеди – 35-ият президент на САЩ, официално обяви собствената си кандидатура за Белия дом, предаде АФП.

69-годишният аутсайдер възнамерява да се бори за номинацията на Демократическата партия срещу действащия президент Джо Байдън, който все още не е обявил кандидатурата си за преизбиране, но многократно е заявявал, че планира да се кандидатира.

Бащата на Кенеди служи като главен прокурор при президента демократ Джон Ф. Кенеди, а по-късно и като американски сенатор от Ню Йорк.

Отказаха предсрочно освобождаване на убиеца на сенатор Кенеди

Убийствата на двамата братя се разглеждат като едни от най-значимите събития в политиката на САЩ през XX век.

В продължение на десетилетия Робърт Кенеди-младши работи като адвокат по въпросите на околната среда, но от 2005 г. е известен с това, че популяризира конспиративни теории против ваксините, по-специално свързвайки ги с развитието на аутизъм.

„Дойдох тук днес, за да обявя кандидатурата си за номинацията на Демократическата партия за президент на Съединените щати“, каза той на събитието за стартиране на кампанията си в Масачузетс, крепостта на семейство Кенеди.

Още една мистерия от покушението над Кенеди – коя е Лейди Бабушка?

Няколко поддръжници носеха шапки с послания срещу ваксините.

Кенеди се зарече да сложи край на дълбокото политическо разделение в САЩ, като „каже истината на американския народ“, предаде БГНЕС.

Въпреки силно разпознаваемото си име, кандидатурата на Кенеди е далечен шанс срещу действащия Байдън, чието собствено официално представяне се очаква по-късно през годината, макар че не е обявена дата.

Няколко други лица също обявиха, че ще предизвикат 80-годишния Байдън за номинацията на демократите, но в надпреварата не са се включили високопоставени имена. 

По темата

Източник: vesti.bg