ЦИК: Двама от заподозрените в шпионаж българи са били членове на СИК

6

Д вама от заподозрените в шпионаж във Великобритания българи са били членове на СИК. Това потвърди официално Централната избирателна комисия (ЦИК).

„Във връзка с множество запитвания от медии Централната избирателна комисия предоставя следната информация: Лица с имена Катрин Николаева Иванова и Бисер Максимов Джамбазов са назначавани за членове на СИК извън страната в периода 2015 – 2021 г., в т.ч. секретар, заместник-председател и председател„, става ясно от съобщение до медиите от пресцентъра на ЦИК. 

„Централната избирателна комисия преди назначаване на СИК извън страната извършва проверка дали предложените за членове лица отговарят на изискванията на закона„, добавят от ЦИК. 

„Централната избирателна комисия не приема внушенията, че е възможно отделни лица да са в състояние да влияят на резултатите от изборите чрез участието си в състава на секционна избирателна комисия. В Изборния кодекс има предвидени достатъчно гаранции, възпрепятстващи подобна възможност„, става още ясно от съобщението на Централната избирателна комисия. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *