Хънтър Байдън пледира виновен по три обвинения

0

Х ънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, се е съгласил да се признае за виновен по три федерални обвинения, свързани с данъци и огнестрелни оръжия, съобщиха световните агенции.

Това е част от споразумение между него и министерството на правосъдието на САЩ.

100 години зад решетките за Тръмп? Какви са точните обвинения

Обвиненията срещу Хънтър Байдън са част от разследване на Дейвид Уайс, прокурор в родния щат на Байдън – Делауеър, който е бил назначен от експрезидента Доналд Тръмп.

Синът на президента беше обвинен в неплащане на федерален подоходен данък и незаконно притежание на оръжие. Със споразумението той се признава за виновен по данъчните престъпления, но избягва преследване по по-тежкото провинение в незаконно притежаване на оръжие, утежнявано от неговата зависимост от наркотиците, отбелязва „Асошиейтед прес“. 

Възраст, икономика, Тръмп… Кои са пречките пред Байдън за втория мандат

53-годишният Хънтър Байдън от години е в центъра на непрестанни атаки от страна на Тръмп и неговите републикански съюзници, които го обвиняват в злоупотреби, свързани с Украйна и Китай.

Синът на президента е работил като лобист, адвокат, инвестиционен банкер и художник и публично е описвал подробно борбата си с  наркотичната си зависимост, припомня „Ройтерс“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *