Умираме ли наистина: Инфлуенсърка в TikTok има ужасяваща теория

0

П отребителите на TikTok са настръхнали, след като инфлуенсърка предположила, че хората никога не умират наистина и че светът е свършвал много пъти преди това без наше знание.

Джоли Моли, която в платформата се подвизава под името @joli.artist, уплашила потребителите с публикувано от нея видео, в което твърди, че може би никога няма да умрем наистина, а вместо това съзнанието ни преминава в алтернативна реалност. В тази алтернативна реалност съществуваме без спомени за света, в който сме живели преди това, с изключение на някои детайли, които не ни се струват правилни.

@joli.artist #mandelaeffect #apocalypse #atworldsend #quantumphysics #quantumimmortality #ChimeHasYourBack #manyworlds ♬ Horror, suspense, weirdness, ghost, UFO – Zassh

Моли отбелязва, че ако теорията за квантовото безсмъртие (която предполага, че хората никога не умират в действителност) е точна, тогава краят на човечеството може да е настъпвал много пъти от апокалиптични събития, подобни на астероидите, унищожили динозаврите преди 65 милиона години.

По същество не бихме имали спомени, защото съзнанието ни би издържало, и бихме се събудили в паралелен свят, където това не се е случило.

„Ако теорията за квантовото безсмъртие е вярна, вие просто ще се събудите в паралелна вселена без спомен за това, че току-що сте преживели апокалиптично събитие“, казва Моли във видеото.

Защо всъщност се страхуваме от смъртта?

Тя също така уточнява, че единственият ни вид проблясък в разбирането, че може да има паралелен свят, ще бъде чрез „ефекта на новия Мандела“ – явление, при което хората си спомнят важни събития по различен начин от този, по който историята твърди, че са протекли.

Хората в коментарите намират тази дискусия за доста плашеща и тревожна, тъй като тя може да клони към разбирането, че „не можем да избягаме“.

„Мисълта, че никога няма да можем да умрем в действителност, е изключително депресираща и от нея ме боли глава“, пише някой.

„Братле, просто съм приключил с това безпокойство. Тялото ми е емоционално и физически УМОРЕНООО“, добавя друг.

Как да изчислите продължителността на живота си

Трети човек, който не се интересува особено от конспирации, също споделя, че е ужасен от тази идея. „Добре, всъщност в момента малко се побърквам, защото не съм човек на конспирациите, но ти като че ли намираш страховит смисъл“, казва потребителят.

Други в коментарите виждат положителните страни на вечния живот, като един от тях казва, че това му носи голяма утеха, защото е загубил близки от „трагична смърт“.

А от друга страна, потребителите споделят и преживявания от сънища, които са имали за края на света, което ги кара да повярват в тази теория още повече.

Живот след смъртта? Учени откриха планета, която не би трябвало да съществува

Ефектът на Мандела е наречен на името на Нелсън Мандела, бивш президент на Южна Африка и активист за граждански права по време на апартейда. След кончината му през 2013 г. много хора вярват, че той е починал в затвора през 80-те години на миналия век и дори имат „ясни“ спомени за погребението му по новините.

Ако някога сте се събуждали и сте открили, че нещата не са точно такива, каквито ги помните, може би това означава, че сте умрели в друга вселена и сте се събудили в тази.

Източник: vesti.bg