Украйна нареди евакуация на децата край Купянск

7

У краинските власти наредиха днес евакуация на децата от десет населени места, намиращи се близо до град Купянск в Североизточна Украйна, предаде „Франс прес“.

„Военната администрация на Харковска област планира задължителната евакуация на децата от десет населени места в района на Купянск“, заяви по-рано в „Телеграм“ украинското министерство на реинтерграцията на окупираните територии.

Ожесточени боеве край Авдеевка: Русия атакува пети пореден ден

Мярката ще засегне около 275 непълнолетни, включително такива, които живеят в самия Купянск – град, който преди войната имаше около 25 000 жители.

Украинските власти вече евакуираха цивилни от района на Купянск през август заради напредването на руските сили, чиито позиции се намират на около десет километра от града, отбелязва АФП.

Въпреки че руските сили досега не са успели да направят пробив в района на Купянск, те държат инициативата. Същата е ситуацията и край град Авдеевка, който се намира по на юг.

Колко ужасяващи са загубите на Украйна

Ръководителят на военната администрация на Авдеевка Виталий Барабаш днес за пореден път каза, че „ситуацията не е лесна“, като подчерта, че руските сили обстрелват украинските позиции и града „24 часа в денонощието“.

Източник: vesti.bg