Тръмп: Живеем в най-опасното време в историята

7

Н екомпетентността на сегашното ръководство на САЩ може да доведе до трета световна война. Това заяви бившият американски президент Доналд Тръмп в интервю пред Fox News, чиято разширена версия беше показана в сряда вечерта, цитиран от Агенция „Фокус“.

Тръмп: Лидерите на Русия, Китай и КНДР са много умни, а Си е блестящ

„Всичко това може да доведе до трета световна война. И дори не става въпрос за газопровода“, заяви Тръмп, отговаряйки на въпрос кой според него стои зад саботажа на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Той отказа да назове имената на отговорните за саботажа, като подчерта, че не иска да създава проблеми на страната си. „Мога да кажа кой не го направи: Русия“, отбеляза бившият президент на САЩ и добави, че не иска „да закопава страната (САЩ) по-дълбоко, отколкото е сега“.

Живеем в най-опасното време в историята. Преди всичко заради некомпетентните хора в нашето ръководство“, продължи Тръмп, отбелязвайки, че страховете му са породени и от заплахата от използване на ядрени оръжия. „Заради въоръжението това е най-опасният момент в историята на нашата страна и в историята на света. И имаме некомпетентен човек в нашето ръководство“, заключи Тръмп.

По-рано Тръмп многократно заявяваше, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласка човечеството към трета световна война. Бившият държавен глава също твърдеше, че ако спечели президентските избори, може да осигури уреждане на ситуацията в Украйна за един ден, но така и не уточни как смята да постигне това.

Източник: vesti.bg