"Този случай е безпрецедентен в историята на нашата нация"

1

А двокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп подадоха иск до федералния съд в Манхатън да поеме наказателното дело, заведено срещу него в щата Ню Йорк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че според адвокатите наказателното дело в щата Ню Йорк,

в което той е обвинен във фалшифициране на документи при плащането на пари на бившата порноактриса Сторми Даниълс, е свързано с поведение, когато Тръмп е бил президент.

Миналия месец Тръмп пледира невинен в щатския съд в Манхатън по 34 обвинения

във фалшифициране на бизнес документи с цел да прикрие възстановяването на разходите за 130 000 долара на тогавашния му адвокат Майкъл Коен, платени на Даниълс, за да мълчи за предполагаема сексуална връзка, която Тръмп отрича.

В иск до федералния съд адвокатите на Тръмп заявяват, че делото на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг

се основава на представени като доказателства чекове, за които се твърди, че са написани на Коен от Тръмп през 2017 г., докато той е бил президент.

Те отричат, че чековете и свързаните с тях документи са били фалшиви.

„Този случай е безпрецедентен в историята на нашата нация“, пишат адвокатите на Тръмп.

„Никога досега не се е случвало местен прокурор на изборна длъжност да предприема наказателно преследване срещу обвиняем за поведение, което е извършено изцяло, докато той е бил действащият президент на САЩ, или за поведение, свързано с федералните закони за предизборната кампания“, се посочва в иска.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън заяви, че канцеларията на прокурора преглежда известието и ще отговори чрез съда.

Тръмп, който загуби изборите през 2020 г. от президента демократ Джо Байдън, сега е фаворит за републиканската номинация за президентския пост през 2024 г., отбелязва Ройтерс.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *