"Този път майка ми наистина умря": Почина жената, оживяла преди погребението си

1

Е квадорска гражданка е починала дни след като опечалените на погребението ѝ са били шокирани, че я намират жива в ковчега.

76-годишната Бела Монтоя е обявена за мъртва от лекар в болница в град Бабахойо миналата седмица.

Но когато опечалените, присъстващи на погребението ѝ, я чули да чука по ковчега си, тя веднага била откарана обратно в същата болница за лечение.

След седем дни в интензивното отделение Министерството на здравеопазването на Еквадор потвърди, че тя е починала в петък от исхемичен инсулт.

В изявлението на министерството се добавя, че тя е останала под „постоянно наблюдение“, докато е била в болницата.

„Вдигнах ковчега, сърцето ѝ биеше, а лявата ѝ ръка го удряше“ 

В разговор с местен вестник синът ѝ Гилберт Барбера казва: „Този път майка ми наистина умря. Животът ми вече няма да е същият.“

След смъртта си на 16 юни г-жа Монтоя е била върната в същото погребално бюро преди погребението ѝ в държавно гробище, съобщават местните медии.

Местните медии съобщават, че г-жа Монтоя е страдала от състояние, наречено каталепсия – при което човек получава припадък, губи съзнание и тялото му се сковава.

Министерството на здравеопазването на Еквадор е съставило комисия от експерти, които да разгледат нейния случай.

Г-жа Монтоя беше поставена в ковчег и отнесена в погребалното бюро в Бабахойо, югозападно от столицата Кито, след като беше обявена за мъртва на 9 юни.

Но след почти пет часа в ковчега, жената се оказва жива, след като роднините ѝ отворили ковчега, за да я преоблекат за погребението.

Жена се събуди малко преди собственото си погребение

Минути по-късно пожарникарите я изнесли на носилка и я прехвърлили обратно в същата болница.

Бела Монтоя не е единственият човек, който „оживява“, след като официално е обявен за мъртъв.

През февруари е установено, че 82-годишна жена диша, докато лежи в погребално бюро в щата Ню Йорк. Три часа по-рано тя е била обявена за мъртва в старчески дом.

Източник: vesti.bg