"Този ме блъсна право в гърба": Полтроу накара децата си да свидетелстват

0

П оказанията на децата на Гуинет Полтроу – Епъл и Моузес – прочетени на глас в процеса за ски катастрофа. На 28 март 16-годишният Моузес и 18-годишната Ейпъл прочетоха в съда показанията си, дадени пред адвокатите на майка им.

Полтроу е съдена от Тери Сандерсън, 76-годишен пенсиониран оптометрист, заради ски инцидент през 2016 г. в курорта Диър Вали. В показанията си Моузес, който по време на инцидента е бил на 9 години, отбелязва, че макар „да не е видял действителния сблъсък“, си спомня непосредствените последици от него.

„Когато се спуснах със ски, чух майка ми да крещи на човека“, казва той. „Тя каза нещо от рода на: „Какво по дяволите! Току-що се блъсна в мен.“

Моузес освен това отрече да е викал майка си преди катастрофата – нещо, което правният екип на Сандерсън предполага, че би могло да накара Полтроу да се блъсне в клиента им. След това, в показанията на Епъл, тя заяви, че подобно на брат си не е видяла самия сблъсък.

„Чух някаква суматоха, но аз бях по-надолу, затова реших да продължа да слизам до хижата“, казва Епъл, която по това време е била на 11 години, преди да сподели какво ѝ е казал Полтроу по време на обяда след катастрофата.

„Забелязах, че изглеждаше малко шокирана, и попитах какво се е случило, а тя каза: „Този ме блъсна. Той се блъсна право в гърба ми“, разказва Епъл за реакцията на майка си. „И си спомням, че тя направи това движение, като каза, че той се е блъснал в гърба ѝ и двамата са паднали“.

„Тя беше в състояние на шок“, добави Епъл за 50-годишната актриса.

„След това реши, че няма да кара ски до края на деня, което тя никога не прави; винаги остава на място. Но реши да слезе, защото беше в шок и изпитваше болка. Никога не съм я виждала така разтърсена. Беше много ясно, че е видимо разстроена и има някаква болка“, споделя още момичето пред съдебния състав.

Според правни документи, получени от ET, Сандерсън съди Полтроу за повече от 300 000 долара обезщетение във връзка с инцидента от 26 февруари 2016 г. Съдебният процес започна във вторник, 21 март, в Парк Сити, където Полтроу подаде насрещен иск срещу Сандерсън и иска 1 долар символично обезщетение плюс адвокатски хонорари.

В иска Сандерсън твърди, че е получил „мозъчна травма, четири счупени ребра и други сериозни наранявания“ на 26 февруари 2016 г., когато според него Полтроу го е блъснала, докато е карал ски на писта за начинаещи в курорта Диър Вали. Сандерсън твърди, че Полтроу е карала ски по „неконтролируем“ начин и е отпътувала, без да повика помощ. В иска той твърди също, че е обвинен за инцидента от персонала на курорта Диър Вали в подаден доклад за инцидент.

Полтроу обаче остава категорична, че Сандерсън я е блъснал отзад по време на ски разходката. Когато актрисата застана на свидетелската скамейка, тя беше попитана дали изпитва някаква съпричастност към пенсионирания оптометрист, който твърди, че е получил мозъчна травма и четири счупени ребра. Полтроу заяви, че изпитва „голямо съжаление към него“, защото „изглежда, че е имал много труден живот“.

След това, когато Сандерсън застава пред съда, давайки показания за имейл, който е изпратил на дъщерите си малко след инцидента. Въпросното електронно писмо включвало темата „Известен съм…“, което Сандерсън обяснил в показанията си. „Главата ми беше разбъркана, [но] единственото, което се опитвах да направя, беше отчаяно да общувам с децата си, преди да са чули от някой друг, [че] съм смазан“, каза Сандерсън пред съдебното жури в Парк Сити, Юта. „Не подбирах добре думите си, съвсем не така, както се чувствах, и наистина се опитвах да внеса малко лекота в една сериозна ситуация и това се обърна срещу мен“.

По темата

Източник: vesti.bg