Това ли е планът за края на войната в Украйна

144

П о време на тайно посещение в Украйна на директора на ЦРУ Уилям Бърнс по-рано този месец, украински служители са разкрили амбициозна стратегия за връщане на окупираната от Русия територия и започване на преговори с Москва за мир до края на годината. Това са споделили пред „Уошингтън поуст”, запознати с посещението.

Борел предвиди „много важни събития“ за Украйна

Пътуването на Бърнс включвало срещи с президента Володимир Зеленски и висши служители на украинското разузнаване. Това събитие е в критичен момент от конфликта, когато украинските сили се борят да получат предимство в дългоочакваното си контранастъпление, но все още не са разположили повечето от своите обучени и оборудвани от Запада щурмови бригади, предава „Фокус”.

Засега офанзивата на Украйна не оправдава очакванията

Украинските официални лица са изразили разочарование от критиките на темпото, с което контранастъплението се развива досега. Пред Бърнс те са показали силна увереност в постигането на целта да си върнат значителна територия до есента; да преместят артилерия и ракетни системи близо до границите на контролирания от Русия Крим; да засилят натиска още повече в източна Украйна; и след това да започнат преговори с Москва за първи път след март миналата година, според трима души, запознати с планираното.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg