Тенчо Тенев: Ще съдя МВР за ареста си

3

„Ще съдя МВР за 24-часовия си арест”. Това заяви бившият началник на КАТ-София Тенчо Тенев в предаването пред NOVA по повод неговия арест като началник „Охранителна полиция” в Асеновград. По думите му от 10-те автомобила на районното управление в Асеновград, 5 били почти за бракуване.

След като успял да поднови колите, да сложи осветление и видеонаблюдение в РПУ-Асеновград, на базата на донос той е обвинен и арестуван. На 28 февруари 2023 г. Окръжна прокуратура го оневини.

Тенчо Тенев се закани да съди Демерджиев

Относно подкупите, той заяви, че може би в много редки случаи се взема подкуп от полицаи за прикриване на катастрофи. Той сравни възнагражденията на българските и на гръцките полицаи. „Един наш полицай взема годишно по 7 000 евро заплата, докато гръцките взимат по 17 000. Ако увеличим заплатите на полицаите и направим контрола към тях по-строг и им се дадат социални привилегии, едва ли ще си позволят да вземат подкуп, за да загубят всичко това”, каза Тенев.

За решението на КС, че е незаконно да не се връщат/издават шофьорски книжки на водачи, които не са си заплатили глобите за КАТ, той каза, че е нужно да се намери друг начин държавата да си прибере парите.

В началото на предаването той помоли хората да се съобразяват с пътната обстановка и сигналите, да шофират разумно.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: vesti.bg