Тайните на Мерилин Монро: Скритите комплекси на легендарната актриса

0

А мериканската актриса и певица Мерилин Монро с право се смята за основния секс символ на ерата на 50-те години на миналия век.

Всички мъже мечтаеха за съблазнителна блондинка, а жените ѝ завиждаха и мечтаеха да бъдат поне малко като Мерилин. 

Самата звезда обаче не е била във възторг от вида си. Монро в никакъв случай не се отличаваше с най-високо самочувствие и редовно намираше нови недостатъци в себе си. 

Прочетете повече за нещата, които най-много са комплексирали легендарната актриса в материала:

  • Китки

Мерилин Монро вярвала, че има твърде широки китки. Ето защо в много кадри тя върти китките си или ги извива – звездата искала тази част от тялото да изглежда по-елегантна поне на снимките.

Често Мерилин предпочитала прически, които покриват ушите ѝ. А причината е: актрисата мразела ушите си, струвало ѝ се, че са наистина огромни, така че винаги се опитвала да ги скрие с правилния стил прическа.

  • Брадичка

Според една легенда, в зората на кариерата си по време на , един от режисьорите нарича  Монро „чудо без брадичка“. Мъжът намеква, че челюстта на актрисата е прекалено мека и гладка. Тези думи твърдо се настаниха в съзнанието на Мерилин. Затова веднага щом ѝ се отворила възможност, легнала под ножа на хирург, за да коригира брадичката си. През 1950 г. Монро се подлага на корекция на брадичката с говежди хрущял. С течение на времето обаче хрущялът започва да се разтваря, така че във филма от 1962 г. „Нещо трябва да се случи“ изражението на лицето ѝ е много по-активно.

  • Усмивка

През 1945 г. 19-годишната Мерилин получава първата си работа като модел. И дори тогава тя се сблъсква с критики по свой адрес. На снимачната площадка ѝ казват, че се усмихва неправилно: предполага се, че усмивката на звездата е прекалено широка, което прави назолабиалните гънки по-забележими и носа по-дълъг. В резултат на това фотографът научава Монро да се усмихва по различен начин: леко свиване на устните и леко отваряне на устата. Скоро се превръща в звезда.

5 интересни факта, които не знаете за иконата Мерилин Монро

По темата

Източник: vesti.bg