Сунак: Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия

1

Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия, заяви днес министър-председателят Риши Сунак, цитиран от Ройтерс.

Той отбеляза потенциално дестабилизиращото въздействие на напрежението между групата „Вагнер“ и руския президент Владимир Путин.

След бунта на „Вагнер“: Япония ще координира действията си с Г-7

Путин бе изправен през уикенда пред безпрецедентно предизвикателство към властта си при неуспешен бунт на тежковъоръжените бойци от частната наемническа групировка „Вагнер“. След тези извънредни събития както приятелските, така и враждебно настроените към Русия държави да търсят отговори на въпроса какво може да последва в страната с най-голям ядрен арсенал в света, отбелязва Ройтерс.

Путин с изявление след опита за бунт в събота

Сунак съобщи, че Великобритания наблюдава събитията внимателно.

„Прекалено рано е за да се прогнозира със сигурност какви може да бъдат последствията от това, но ние естествено сме подготвени за редица сценарии, както винаги ще бъдем“, заяви британският премиер пред репортери.

Пригожин продължава да бъде разследван за организиране на въоръжен бунт

„Това е ситуация, която анализираме и наблюдаваме от известно време, защото сме наясно с потенциално дестабилизиращото въздействие на незаконната война на Русия в Украйна и със, не може да бъде, напрежението между групата „Вагнер“ и режима на Путин“, допълни той.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *