Слънчево ще е през почивните дни – кога спират валежите?

В широки граници бяха температурите рано сутринта – от 5° във Видин, до 13° в Бургас. В София, след 5° вчера, минималната днес е 8°.

Дъжд вали в почти цялата страна като ще продължи да вали и в следобедните часове, по-интензивно в Западна България, където са възможни значителни количества.

Максималните температури днес ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с вчера, между 12° и 17°, в София – около 12°, в комбинация с умерен, в Североизточна България – временно силен вятър с посока от изток-югоизток.

Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но през нощта на места все още ще превалява, главно в западните и северните райони, а вятърът ще отслабне.

Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 9°, а максималните – между 19° и 24°, в София – около 20°, в комбинация със слаб до умерен вятър, през по-голямата част на деня – от запад-северозапад.

Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще има локални превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в планинските райони и в планините, където ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър с посока от запад-северозапад, но с тенденция към отслабване.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък отново ще има валежи и гръмотевици, на места – значителни по количество, но в петък и през почивните дни ще ще бъде предимно слънчево с вероятност за следобедни превалявания главно в планинските райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg