След спекулации, че е в кома: Кадиров се появи в две видеа

10

С илният чеченски лидер Рамзан Кадиров пусна в неделя нов видеозапис, в който се усмихва и препоръчва на всички да практикуват спорт в явен опит да отрече спекулациите за лошото му здраве, предаде АФП.

От месеци се въртят спекулации, че изключително влиятелният 46-годишен ръководител на Чечня, обвиняван от правозащитни групи, че управлява „тоталитарен режим“, може да е болен.

Украинското разузнаване: Кадиров е в много тежко състояние

В неделя в канала на Кадиров в Telegram се появиха два видеоклипа. Облечен с дъждобран, той беше видян в първото видео да се разхожда на неидентифицирано място. Той се усмихва, но лицето му изглежда подпухнало. Във второто видео той говори на чеченски и след това казва на руски „практикувайте спорт“.

Болен ли е Кадиров: Чеченският лидер отговаря на слуховете (ВИДЕО)

„Горещо препоръчвам на всички, които не могат да различат истината от лъжата в интернет, да излязат на разходка, да подишат чист въздух и да подредят мислите си. Дъждът може да бъде чудесно ободряващ“, гласят думите, придружаващи видеата.

Трудно е да се установи кога са записани видеоклиповете, но кадрите са публикувани след непотвърдени съобщения в социалните медии, че чеченският лидер е в кома.

Източник: vesti.bg