След случая с кючек върху линейка: Прокуратурата започва проверка

3

П рокуратурата в Сливен се самосезира след видео на жена, която играе кючек върху линейка на Спешна помощ. По случая е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. Кадрите обиколиха социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение, предаде NOVA.

Действието се развива в с. Градец, където екип на Спешна помощ пристига след сигнал за жена в тежко състояние. Докато лекарят и шофьорът са извън линейката, върху нея се качва жена и започва да танцува. За станалото разбира и кметът на селото.

„Някъде около 3-4 пъти съм разговарял с нея, за да я питам защо го е направила – тя каза, че е в резултат на пиенето, била е пияна и то много е била пияна. Тези, които са били около нея също казват, че е била в нетрезво състояние”, съобщи Веселин Урумов, кмет на с. Градец.

Никой, дори близките на жената, не одобрява поведението ѝ, заяви още кметът. „Хората са възмутени и даже тя е във Франция в момента на гроздобер. Сутринта, като са давали по телевизията, и веднага са я уведомили и сега даже се притеснявала как ще се върне и дали ще има последствия”, добави Урумов.

Кючек върху линейка: Поредно видео в социалните мрежи предизвика вълна от възмущение

От прокуратурата заявиха, че предстои жената от видеото и свидетелите да бъдат разпитани. Във въпросния ден това е бил единственият екип с линейка в Котел и района. Не е ясно обаче колко време медиците са били блокирани в селото.

Спешни екипи в цялата страна почти ежедневно са възпрепятствани при извършване на задълженията си, казват от столичната Спешна помощ. Понякога линейки остават блокирани с часове в махалите.

„В кварталите се случва да ни повикат и целият квартал да се изсипе върху линейката, не пускат спешния екип да тръгне, искат всеки да бъде прегледан, дори носят рецепти и казват: „Докторе, да видиш какво ми изписаха, това добро ли е?“, каза  Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП – София.

Има и случаи на откраднати гуми от линейката или полетели камъни по стъклата. Наказанията обаче са рядкост. И все пак има изключения – преди дни мъж от Самоков е признат за виновен за заплахи към спешни медици.

„Ще цитирам: „Ще ги утрепя“, заплаши ги с убийство, имаше агресия и физическо нападение, но слава богу всички инстанции на съда определиха това поведение като недопустимо и човекът беше осъден. Ние спечелихме това дело и това ми дава надежда, че все пак има светлина в тунела”, посочи Сунгарска.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *