След природните бедствия: Радев изпрати съболезнователни писма на Мароко и Либия

1

Д ържавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до краля на Мароко Мохамед VI по повод нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора при разрушителното земетресение, сполетяло страната, съобщиха от прессекретариата на президента. 

След земетресението в Мароко: Близо 2700 са вече жертвите на катастрофалния трус

Българският държавен глава изразява от свое име и от името на българския народ най-искрени съболезнования към близките и семействата на загиналите и пожелава скорошно възстановяване на пострадалите при опустошителното природно бедствие, са казва още в писмото. 

След опустошителното земетресение: ЕС отпуска помощ в размер на 1 млн. евро за Мароко

По данни на Геофизичния институт на САЩ земетресението, което разтърси Мароко в нощта на петък срещу събота, е било с първоначален магнитуд 6,8 по Рихтер. Потвърдена е смъртта на общо 2681 души, като близо 1600 от тях са от най-силно засегнатата провинция Ал Хауз, съобщи мароканското министерство на вътрешните работи.

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до председателя на президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи по повод опустошителното наводнение в източната част на страната, довело до загубата на хиляди човешки животи, безследно изчезнали хора и огромни щети, съобщиха от прессекретариата на президента. 

Бурята „Даниел“ потопи Либия: Жертвите достигнаха 3000 души

Българският държавен глава изразява най-искрени съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при природното бедствие и отправя пожелание за бързо възстановяване от последиците и нанесените от разрушителното наводнение материални щети.

Около 10 000 души се водят изчезнали след опустошителните наводнения в Либия, съобщи Тамер Рамадан, ръководител на либийския клон на базираната в Тунис Международна федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, предаде ДПА.

Турция праща три самолета със спасителни екипи и хуманитарна помощ в Либия

Бурята „Даниел“ донесе поройни дъждове в Либия в неделя и това доведе до катастрофални наводнения в източната част на страната. Стотици хора вече са били погребани в особено тежко пострадалия град Дерна, където са се скъсали две язовирни стени.

По-рано властите изчислиха, че само в Дерна може да са загинали до 2000 души. Службата за спешна помощ и извънредни ситуации, която координира усилията за търсене и спасяване, заяви, че в Дерна са загинали около 2300 души, но не уточни на какво се основава това число.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *