След изявленията на Ердоган: Израел отзова свои дипломати в Турция

17

В ъншният министър Ели Коен каза днес, че Израел е отзовал някои от своите дипломатически пратеници в Турция заради „тежки изявления“, направени от Анкара, предаде Ройтерс.

„Предвид тежките изявления, идващи от Турция, разпоредих връщането на дипломатическите представители там, за да бъде извършена преоценка на отношенията между Израел и Турция“, посочи Коен в публикация в „Екс“.

Ердоган: Израел, ти си окупатор, ти си сам в света

Израелският първи дипломат не даде повече подробности.

Израелското посолство в Турция едновременно с това публикува на страницата си в социалната мрежа Х изображение с надпис на турски: „Хамас“ е терористична организация“.

Ердоган: Израел незабавно да спре тази лудост

Това беше предшествано от днешната реч на турския президент Реджеп Ердоган на масов митинг в подкрепа на палестинците, организиран в Истанбул на летище „Ататюрк“. Пред събралите се Ердоган каза, че Анкара ще „обяви Израел за военнопрестъпник“ и ще направи това пред цялата международна общност в светлината на влошаващия се палестинско-израелски конфликт. Ердоган нарече Израел „окупатор“ и изрази мнението, че палестинското движение „Хамас“ не е терористична организация.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *