Симеон Касълс не успя в квалификациите в хвърлянето на диск на европейското по лека атлетика за юноши

Държавният шампион на България в хвърлянето на диск при подрастващите Симеон Касълс не успя да се класира за финала на дисциплината на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 г. в Йерусалим, Израел.

В хода на квалификациите роденият в САЩ състезател направи само един успешен опит, в който прати диска на 51.33 метра, което му отреди предпоследното 11-о място в квалификационна група „В“.

С най-добър резултат във финала ще влезе украинецът Михайло Брудин, който постигна 65.48 метра, което освен, че е негов личен рекорд е и най-добър резултат в света за сезона.

Отпадането на Симеон Касълс пък сложи и точка на българското участие в откриващия ден на шампионата, от който акцентите са влизането във финалите от страна на Божидар Саръбоюков в скока на дължина и на Христо Илиев в спринта на 100 метра.

В същото време Ирен Саръбоюкова (скок на височина), Радослав Маринов (110 метра с препятствия) и Петя Бозукова (троен скок) отпаднаха в първата фаза на своите дисциплини, докато Радина Величкова отпадна в полуфиналите в спринта на 100 метра при девойките, но пък преди това постави нов личен рекорд с 11.63 секунди.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg