Ръководителят на CNN напуска поста след кратък и бурен мандат

Крис Лихт напуска поста си на главен изпълнителен директор на американската телевизия CNN (Си Ен Ен) след поредица от грешни стъпки и все по-ниски рейтинги, предава Асошиейтед прес.

Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на компанията майка на CNN – „Уарнър Брос. Дискавъри“, обяви днес смяната на ръководството. Заслав назначи ръководен екип от четирима души, който да е начело на мрежата временно.

Лихт замени Джеф Зукър на поста главен изпълнителен директор на CNNминалата година, като му беше възложено да направи така, че мрежата да се насочи повече към политическия център.

Обновяването на ръководството на сутрешното предаване на CNN се провали и доведе до уволнението на дългогодишното лице на мрежата Дон Лемън, а плановете на Лихт да преструктурира състава в праймтайм се осъществяваха бавно.

Мандатът на Лихт достигна най-ниската си точка миналата седмица, когато в списание „Атлантик“ беше публикувана дълга статия, която навреди на имиджа му, както и назначаването на нов изпълнителен директор от компанията майка „Уарнър Брос. Дискавъри“, който да помага при управлението на CNN.

Наред с други критики, Лихт бе ядосан от решението на мрежата да излъчи на 10 май проява с участието на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, по време на която Тръмп повтори лъжливи твърдения за загубата си на изборите през 2020 г., заяви, че ако бъде избран, ще помилва много поддръжници, осъдени за участие в нападението срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., и нарече водещата на CNN Кейтлан Колинс „противен човек“, отбелязва Ройтерс.

Рейтингите на CNN стават все по-ниски въпреки усилията на медията да привлече повече зрители, подкрепящи републиканците.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *