Руски генерал открит мъртъв след уволнение от Путин

43

Р уски генерал, който наскоро бе уволнен от президента на Русия Владимир Путин, е намерен мъртъв, като се предполага, че се е самоубил, предава БГНЕС.

67-годишният генерал-майор Владимир Макаров отговаряше за „борбата с екстремизма“ в Русия и е бил намерен застрелян днес сутринта.

Той е ръководил издирването на опоненти на руския президент, както и на журналисти, смятани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също така е предприемал действия срещу млади хора, които са протестирали срещу Путин.

Миналия месец президентът на Русия е издал указ за уволнението му. Мотивите за това обаче остават неясни.

Масово измиране на елита в енергетиката на Русия

През юли 76-годишният пенсиониран генерал-майор от Федералната служба за сигурност на Руската федерация Евгений Лобачев беше открит мъртъв в Москва. Смъртта му също беше обявена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на популярно руско пропагандно списание, вицепрезидентът на „Газпромбанк“ и висш служител на „Газпром“. Един изгоря жив, след като заспа със запалена цигара в Москва, друг падна от балкон, а трети – от стълбище.

Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се ограничават до границите на Русия. През април Сергей Протосеня – бивш заместник-председател на „Новатек“ беше намерен обесен на парапет. Съпругата и дъщеря му бяха намерени убити с прободни рани.

Бизнесменът Михаил Уотфорд пък беше намерен мъртъв в дома си в Съри, Англия, а друг олигарх, Владимир Биденов почина във Франция, след като си удари главата в парапет.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *