Русия обяви, че е приключила ученията в Тихия океан

15

Р усия обяви, че е приключила внезапните военноморски учения в Тихия океан, като подчерта, че нейните сили са готови да отблъснат „агресия“ по време на въоръжен конфликт в морето.

Миналата седмица министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Тихоокеанският флот на страната, чието седалище е в пристанище Владивосток, е започнал внезапни бойни учения в момент, когато напрежението със Запада заради Украйна нараства.

Плановете за бягство на Путин: „Ноев ковчег“, Сирия и Иран

В понеделник президентът Владимир Путин заяви, че е била извършена „внезапна проверка“ „на много високо ниво“.

Министерството на отбраната заяви днес, че ученията са приключили и силите се връщат в базите си.

„Бързите учения потвърдиха високата готовност на войските (силите) на Тихоокеанския флот да решат проблемите с отблъскването на агресията на потенциалния враг откъм океана и морето“, се казва в изявление на министерството.

По време на ученията в Японско море, Охотско море и Берингово море силите тренираха търсене и унищожаване на подводници, „отразяване на мащабни ракетни и самолетни атаки“ и изстрелване на ракети, торпеда и артилерийски огън срещу морски и наземни цели.

Русия прави мащабна реформа във вътрешната си сигурност

Стратегически ракетоносци и бомбардировачи с голям обсег на действие летяха до „централната част на Тихия океан“, за да имитират удари по вражески цели.

Силите за противовъздушна отбрана отблъснаха имитация на вражеско въздушно нападение с разполагането на зенитно-ракетни системи С-400, ракетни и артилерийски системи „Панцир-С“ и радарни станции, съобщиха от Москва.

В ученията в Тихия океан участват над 25 000 руски военнослужещи и 167 военни и спомагателни кораба, включително 12 подводници. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *