Русия: Направихме жест на добра воля

18

Р усия заяви, че е дала съгласието си за продължаване на инициативата за износа на украинско зърно през Черно море като жест на добра воля, но добави, че Москва не е доволна от това, че една от основните части на споразумението все още не се изпълнява, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкритикува Запада, че не полага достатъчно усилия за отстраняване на пречките пред руския земеделски износ и посочи, че контактите относно инициативата ще продължат.

Помолен да коментира защо Русия е продължила споразумението с 60 дни – при положение че предвиденият в него минимално допустим срок за това е 120 дни – Песков каза, че решението на Москва е „жест на добра воля, направен с надеждата, че след като е изминало толкова много време, поетите задължения ще започнат да се изпълняват“.

Русия се съгласи да удължи сделката за износ на зърно с 60 дни

По-рано днес говорителят на Кремъл заяви пред журналисти, че при сегашната позиция на властите в Киев целите на така наречената специална военна операция могат да бъдат постигнати единствено по военен път, припомня ТАСС.

Източник: vesti.bg