Румен Радев с коментар за санкционираните българи по списъка „Магнитски“

3

П резидентът Румен Радев коментира санкционираните българи по списъка „Магнитски“, като в съобщение, разпространено до медиите, заяви, че високо цени подкрепата на стратегическите партньори на България САЩ и Великобритания в борбата с корупцията, принос за което имат наложените санкции на български граждани. 

САЩ санкционира още българи по списъка „Магнитски“

Президентът призова българските институции и политици за реален и неотклонен ангажимент към борбата с корупцията и утвърждаване на върховенството на правото. „Нашето общество очаква следващото Народно събрание да се ангажира с антикорупционното законодателство, предложено от служебното правителство“, гласи още съобщението.

САЩ санкционира още българи по списъка „Магнитски“ . В списъка са бившите министри Владислав Горанов, Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов, председателят на „Русофили” Николай Малинов, предаде по-рано NOVA.

Компаниите, които също са вкарани в списъка са „Интер Трейд 2021”,  „МС КОНСУЛТ 2016 ЕООД”, политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството”, Сдружение Национално движение русофили и „Трилема Кансълтинг” ЕООД.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *