Румен Радев се срещна с Херо Мустафа и Джим О`Браян

19

М одернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система.

Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян.

Директорът на Антикорупционен фонд за новите санкционирани по „Магнитски”: Моментът не е…

В срещата, която се проведе в президентската институция, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговорите бяха обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи.

Румен Радев с коментар за санкционираните българи по списъка „Магнитски“

Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията.

резидентът подчерта също така, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.

Източник: vesti.bg