Резервният: Хари пристигна сам на коронацията на Чарлз III

5

Х ерцогът на Съсекс Хари се присъедини сам към другите кралски особи в Уестминстърското абатство за коронацията на баща си, крал Чарлз III, съобщи ВВС.

Принц Хари изглеждаше спокоен, когато пристигна в абатството и беше видян да разговаря с братовчедките си принцеса Беатрис и принцеса Юджийн.

Смята се, че това е първият път, когато той вижда семейството си след излизането на противоречивите му мемоари „Резервен“.

Той пристигна в Лондон в петък, но според съобщенията ще се върне в САЩ след церемонията за рождения ден на сина си.

Принц Арчи остана в Лос Анджелис с майка си, херцогинята на Съсекс, където ще отпразнува своя четвърти рожден ден.

Източник каза на американското издание Page Six, че принц Хари възнамерява да положи „всички усилия, за да се върне навреме за рождения ден на Арчи“.

Когато влезе в абатството, облечен в сутрешен костюм и с медали, принцът изглеждаше спокоен и беше видян да се усмихва на гостите, докато вървеше по пътеката на абатството, преди да разговаря с няколко членове на семейството.

Той потупа съпруга на принцеса Беатрис Едоардо Мапели Моци по гърба с усмивка на лицето, преди да заеме мястото си до Джак Бруксбанк – съпруг на принцеса Юджийн – на третия ред. На третия ред беше и херцогът на Йорк, принц Андрю.

Той наблюдаваше церемонията зад сестрата на краля принцеса Ан и херцога на Кент, първи братовчед на кралица Елизабет II, седнали на втория ред.

Пред тях бяха принцът и принцесата на Уелс и техните деца принцеса Шарлот и принц Луи, както и братът на краля, новият херцог Единбург – принц Едуард – и съпругата му Софи.

На предишната церемония в абатството Хари седеше на втория ред – точно зад краля – в Уестминстърското абатство за погребението на покойната кралица Елизабет миналата година.

След като кацна на лондонското летище Хийтроу в петък сутринта, принцът остана във Frogmore Cottage на територията на замъка Уиндзор – резиденцията, която той и Меган бяха помолени да напуснат от краля.

Миналия месец Бъкингамският дворец потвърди, че принц Хари ще присъства сам на церемонията.

Официални лица обаче казаха, че принц Хари и чичо му принц Андрю няма да имат официална роля в церемонията, тъй като не са работещи членове на кралското семейство.

За разлика от други членове на семейството, те носеше военна униформа – въпреки факта, че е служил в армията в продължение на десетилетие, включително две обиколки на Афганистан.

Меган остава в САЩ

Отношенията между принц Хари и други членове на семейството са обтегнати след публикуването на мемоарите му.

Книгата ярко разкри разногласията и разногласията с роднините и оттогава той говори, че се чувства „различен“ от останалата част от семейството си.

Решението Меган да отхвърли поканата беше широко възприето като част от продължаващото семейно напрежение. 

Миналият месец беше разкрито, че кралят се е опитал да попречи на принц Хари да предприеме съдебни действия срещу вестници за предполагаемо хакване на телефона.

В свидетелско изявление, разкрито от съдебните документи, принц Хари каза, че е бил „привикан в Бъкингамския дворец“ и му е казано да прекрати делата заради ефекта върху семейството.

По темата

Източник: vesti.bg