Регистрираха Тръмп в затвора, по-късно беше пуснат под гаранция от 200 000 долара

Доналд Тръмп пристигна в Атланта, за да бъде сниман и регистриран в затвора на окръг Фултън, по делото за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия. По-късно шерифската служба разпространи неговата снимка, на която той е облечен в син костюм и червена вратовръзка, с намръщена физиономия. Тръмп плати гаранция от 200 000 долара, за да бъде освободен.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се предаде на властите в затвора на окръг Фултън, Атланта, Джорджия ден след първия републикански първичен дебат, в който той не взе участие.

Бившият президент е изправен пред 13 криминални обвинения, включително рекет за предполагаемите му опити да предотврати резултатите от изборите през 2020 г. в южния щат, който Джо Байдън спечели.

След като пристигна в затвора на Тръмп му бяха взети пръстови отпечатъци и снимка за пръв път, въпреки че за четвърти път бяха криминални повдигнати обвинения срещу бившия президент.

„Наистина вярвам, че това е много тъжен ден за Америка. Никога не трябваше да се случва. Ако оспорвате избори, трябва да сте способни да го направите. Смятах, че изборите са фалшифицирани, откраднати. И трябваше да имам право да направя това“, заяви Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ.

Съдията по делото е подписал споразумение между прокурорите и правния екип на Тръмп за гаранция от 200 000 щатски долара, и е забранил на бившия президент да използва социалните мрежи, за да отпраща заплахи срещу другите 18 обвинени, както и свидетели по делото.

Окръжният прокурор Фани Уилис поиска от съда да насрочи дата на процеса за 4 март 2024 г., което е седмица преди първичните избори за президент на републиканците в Джорджия, но след като един от обвинените помоли за бърз съдебен процес, Уилис препоръча 23 октомври на тази година като начална дата за делото.

Съдията одобри молбата, но само за конкретния обвинен, като датата на делото на останите 18 обвинени, включително Тръмп остава неизвестна.

Официалното обвинения срещу бившия американски президент се очаква да бъдат повдигнати в съд в Джорджия в началото на септември.

Източник: bntnews.bg