Рашидов за Борисов: Днес не вярвам да ми е приятел, той има други приятели

22

Днес не вярвам да ми е приятел. Той има други приятели. Винаги има кой да ослюнчва ушите на някой ръководител. Животът е такъв. Овалжнители се ползват. Това каза бившият председател на Комисията по култура и медии на 49-ото Народно събрание и бивш депутат от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов за Бойко Борисов пред БНТ

„Аз съм приятел на Бойко. Лоялен с него. Грешките му даже съм му пропускал, защото приятелството е тип хигиена на морала към приятелството. Когато виждаш, че само ти си бил лоялен, тогава това малко не е така“, каза той.

Депутатите приеха оставката на Вежди Рашидов

На въпрос дали Борисов му се е обадил след разразилия се скандал и след решението Рашидов да бъде изключен от партията, той каза: „Не, не. Вече няма нужда. Мъжете се обаждат, аз бих му се обадил, за да му кажа „Виж, бе, пич, стана сложно…“. Аз щях да му предложа как да стане. Да е жив и здрав, каза още той. 

На въпрос защо се е върнал отново в политиката, след като първоначално се е отказал, Рашидов отговори: „Винаги съм бил много лоялен човек. „Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба“. Аз съм от тая марка, така съм възпитан“.

Вежди Рашидов подаде оставка като депутат

„Аз съм труден за контролиране. Там хората идват по принцип страхливи. Скоро чух, че нашият председател е казал нещо, което аз не бих го приел – Който има друго мислене, на негово място чакали пет човека други. Така се прави политика, де. Въпросът е какъв праг има на вътрешна хигиена, на търпимост, защото не на всяка цена“, каза още той.

По темата

Източник: vesti.bg