Разследват полицай от столично РУ за подкуп

1

С постановление на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) беше привлечен към наказателна отговорност за подкуп В. Т. – служител на столичното 09 РУ-СДВР, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението спрямо него е подкуп, извършен от длъжностно лице, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Задържаха полицай в София заради подкуп

Разследването се провежда от следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Производството е образувано по данни, постъпили от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, съдържащи сигнал от собственик на търговско дружество. Според информацията на 13.02.2023 г. полицейският служител е поискал от собственика на дружеството сумата от 5000 лв., за да не докладва с мнение за образуване преписка, по която в 09 РУ-СДВР се е извършвала проверка.

След съвместна операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и СГП, на 22.02.2023 г. полицейският служител беше задържан непосредствено след получаване на част от сумата, която се твърди, че е искал като подкуп, а именно след получаване на 2000 лв.

Обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за „задържане под стража“ спрямо полицая.

Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *