Путин: Русия се бие за историческите си земи

21

Р усия се бие за „историческите си земи“ в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от БГНЕС.

Путин присъства на митинг-концерт, който се проведе на стадион „Лужники“ в Москва.

„Днес, защитавайки своите интереси, народ, култура, език и територия, целият народ е защитник на отечеството“, заяви Путин.

Много ценен за Русия човек е бил разменен за украински войници

Той подчерта, че „когато сме заедно, нямаме равни на себе си, силата е в единството“.

Путин също така похвали руските военнослужещи в Украйна, които „се сражават геройски, смело, храбро: ние се гордеем с тях“.

Рокзвездата Григорий Лепс откри концерта с песен в чест на Русия, а на екраните около стадиона бяха показани изображения на статуята „Родина-мать зовёт!“ (родината-майка ви призовава – бел. ред.) в южния град Волгоград (бившият Сталинград по време на Втората световна война – бел. ред.)

НАТО: Путин се готви за още война

Организаторите изкараха на сцената деца от украинския Донбас, включително от пристанищния град Мариупол, който беше сринат от руската армия.

САЩ обвиниха Русия в чудовищни действия с деца от Украйна

Това става на фона на обвиненията от Украйна, потвърдени от разследване от САЩ, че Русия е отвлякла хиляди украински деца от превзетите от нея територии. Москва отрече обвинението, настоявайки, че е организирала „законни осиновявания“.

Путин: Tрябва да се подготвим за ядрени опити

Официални лица от украинските региони, които Русия едностранно анексира, също бяха на стадиона и говориха пред руските държавни медии.

„Западът е съучастник във военни престъпления“, заяви Денис Пушилин, назначеният от Кремъл лидер на Донецка област и обвини правителството в Киев в „нацистка идеология“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *