Путин: Войната ще приключи, ако САЩ спрат да дават оръжия на Украйна

Русия няма интерес да разширява водената от нея война, но ще се бори за своите интереси – това заяви Владимир Путин в интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън.

Бившият водещ от Фокс Нюз публикува откъси от разговора си с руския президент. Карлсън е първият западен журналист, който разговаря с Путин от началото на войната през февруари 2022 година.

Близкият до Доналд Тръмп журналист съобщи, че го е направил, за да покаже руската гледна точка. На въпрос има ли намерение да напада и други държави, сред които Полша и Литва, Путин отговори с „не“ и подчерта, че няма териториални претенции към тях.

Руският президент не изключи възможността и да бъде освободен американският журналист Еван Грешкович, който вече няколко месеца се намира в руския арест.

На въпрос дали не мисли, че би могъл да сложи край на войната с телефонен разговор с Джо Байдън, Путин отговори така:

„Какво има да изясняваме? Много е просто – отново повтарям – общуваме със Съединените щати чрез много служби. Ще ви кажа какво им казваме – ако наистина искате да спрете сраженията, трябва просто да спрете да предоставяте оръжия. Така всичко ще приключи за няколко седмици. Това е. Едва след това можем да обсъдим някакви условия. Защо ми е да му се обаждам, за какво трябва да си говорим, да го моля за нещо ли? „Ще дадете на Украйна такива и такива оръжия, о не, страх ме е, моля ви недейте“. Това ли трябва да си кажем?

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *