„Просто го хванете за опашката“

0

В Канада кенгуру се сби с полицаи след четири дни бягство, съобщи националната телевизия CBC.

В края на ноември женско кенгуру, което беше транспортирано до зоопарк в Квебек заедно с поотрасналото си дете, избяга от камион. Инцидентът е станал в селски район близо до Торонто по време на кратка почивка. Според водачите животното просто прескочило водачите си и изчезнало в нощта. Поради тъмнината и дъжда не е било възможно да бъде настигнато.

Впоследствие в социалните мрежи започнаха да се появяват видеа с кенгуруто, но нито полицията, нито групата за издирване, от която то избяга, не успяха да го проследят. Четири дни по-късно двама патрулни полицаи го забелязали и го следвали почти четири часа в околностите на град Ошава. Техни колеги се свързали с гледачите на кенгура, които ги посъветвали „просто да хванат животното за опашката“.

Патрулите последвали съвета, но кенгуруто не искало да се предаде толкова лесно и отвърнало, като ударило с лапа единия полицай. Въпреки съпротивата, органите на реда все пак успяха да поставят животното в колата и да го откарат в зоопарка в Ошава. Кенгуруто е прегледано от ветеринари и остава временно там. Въпреки това то ще бъде преместено в Квебек.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *