Прокуратурата разкри полицейски чадър в Петрич

1

С лед разпоредена от Апелативна прокуратура – София проверка са установени две жалби в полицията в Петрич спрямо обвиняем за побой, за които не е уведомена компетентната прокуратура, поставени откази за образуване на досъдебни производства по шест преписки и прекратено досъдебно производство за закана с убийство, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

В Апелативната прокуратура са постъпили материали от Окръжна прокуратура – Благоевград във връзка с разпоредена проверка на преписки и досъдебни производства, засягащи В.Т. от петричкото село Марикостиново, съобщиха още от Апелативна прокуратура – София. Както БТА съобщи, повод за проверката са публикации и репортажи в медиите за нанесен от В.Т. побой на мъж и твърдения от граждани относно други негови деяния. 

Повдигнаха обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното

В.Т. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Благоевград по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. Случаят е от 9 юли и е свързан с побой на 48-годишен мъж от Сандански, вследствие на което пострадалият е с фрактура на слепоочната кост. По искане на държавното обвинение спрямо В.Т. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а действията по разследването по това дело продължават.

Срещу същото лице към настоящия момент са образувани общо десет преписки и досъдебни производства, показва разпоредената проверка от Апелативна прокуратура – София. От проверка, извършена на място в Районното управление на полицията в Петрич, е установено наличие на архивирани две жалби, засягащи В.Т., за които не е уведомена компетентната прокуратура.  

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg