Прокуратурата е съгласна Кристиян Бойков само да бъде глобен за теча на данни от НАП

В петък Софийският градски съд ще разгледа внесено от прокуратурата споразумение с Кристиян Бойков, обвинен за теча на данни от Националната агенция за приходите. Това съобщиха от съда.

Първоначално Кристиян Бойков беше обвинен в тероризъм, след източването на лични данни от НАП, но през април м.г. Софийският градски съд върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

С внесеното сега в СГС споразумение прокуратурата и Бойков се съгласяват наказателното производство срещу него за извършено компютърно престъпление да бъде прекратено и да му бъде наложено административно наказание – глоба.

На 7 ноември Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от НАП и го върна на прокуратурата. Подсъдими по случая бяха Кристиян Бойков и собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Тогава те бяха обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Делото започна в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда. Един път разследването вече бе връщано на прокуратурата за отстраняване на нарушения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg