Принц Хари: Моята съпруга ме спаси

2

П ринц Хари участва в предаване на живо с психотерапевта Габор Мате като част от промоцията на мемоарите си „Резервата”.

В разговора обсъди психологическата си травма, опита си от употребата на наркотици и разказа как бракът му с Меган Маркъл е повлиял на живота му.

Хари призна, че от детството си се чувства различен от другите членове на кралското семейство:

„Сякаш бях затворен в този контейнер и знам, че майка ми се чувстваше по същия начин. Сякаш тялото ми беше там, но умът ми беше на друго място, а понякога и обратното. Когато се опитвах да бъде искрен, ми казваха: „Не бъди какъвто си, трябва да правиш това, което се очаква от теб”.

Според Хари Меган му е помогнала да излезе от това състояние.

Чарлз III остави без дом сина си принц Хари

„Съпругата ми ме спаси. Бях заседнал в този свят, а тя беше от съвсем различен свят и ми помогна да се измъкна от моя”, призна Хари.

Той нарече Меган „изключителен човек” и ѝ благодари за нейната мъдрост и чувството за свобода, които му е дала, но в същото време отбеляза, че животът му е нямало да се промени, ако вече не е бил видял какво не е наред с него.

Той говори за това как Меган го е накарала да осъзнае много неща и го е тласнала към терапия. След една от кавгите, по време на които Хари се държал много грубо, тя заплашила, че ще го напусне, ако се отнася така с нея, а също така попитала кой го е научил да говори по този начин с жена и дали се е сблъсквал с подобни неща в детството.

За принц Хари това било момент на прозрение:

„Разбрах как се проявяват тези неща и доколко сме продукт на нашето възпитание”.

„Бебешки мозък“: Хари разкрива огромен скандал между Меган и Кейт

Хари посочва, че се е страхувал да отиде на терапия, защото вярвал, че ако бъде „излекуван” може да загуби чувствата към майка си, принцеса Даяна, която той много е обичал.

„Но всичко се оказа съвсем различно, нищо не загубих, дори спечелих… Разбрах, че не трябва да ѝ доказвам колко ми липсва тя, че майка ми би искала да ме види щастлив, и от плещите ми падна огромен товар”, обясни принц Хари.

Той също така каза, че употребата на леки наркотици за медицински цели му е помогнала.

Семейната драма на Меган Маркъл: Всичко, което трябва да знаете

Принц Хари също реагира на критиките към книгата му. Той заяви, че не се вижда като жертва и изобщо не търси съчувствие, а просто иска да изкаже собствената си историята, разказвана иначе от други:

„Благодарен съм за възможността да споделя моята история и се надявам, че тя може да помогне, да даде сила и да вдъхнови други хора”.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *