Пригожин: Това ще отреже силите на „Вагнер“

6

Ш ефът на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин обяви в понеделник в отворено писмо до руския министър на отбраната, че наемниците вече контролират около 70% от източноукраинския град Бахмут.

Ситуацията в Бахмут е „трудна, много трудна, като враговете се бият за всеки метър“, подчерта Пригожин.

„В момента частите на Вагнер контролират около 70 процента от град Бахмут и продължават операциите за завършване на освобождаването на града“, заяви Пригозин в писмото, публикувано в Телеграм.

Ожесточени боеве за Бахмут: Украинците са отблъснали 69 руски атаки

Той призова Шойгу да вземе мерки за предотвратяване на потенциална предстояща офанзива на украинските войски в края на март или началото на април, която според Пригожин ще отреже силите на „Вагнер“ от руските войски в Източна Украйна.

Коментарите на Пригожин идват, след като украинската армия през уикенда заяви, че наемниците са претърпели „колосални загуби“ в битката за Бахмут и е трябвало да търсят подкрепления от руски парашутисти.

„Според това, което виждаме, Бахмут ще бъде последното бойно поле за позорните военни действия на ЧВС „Вагнер“, посочи Сергий Череватий, говорител на група Изток на украинската армия.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg