Престрелка в Северно Косово, арестуван е косовски сърбин

2

Н яколко души са стреляли по косовската гранична полиция в събота следобед в северния косовски град Зубин поток и в резултат на това един от заподозрените, косовски сърбин, е арестуван, съобщи албанската редакция на Радио Свободна Европа, като се позова на косовската полиция. 

Полицията идентифицира 42-годишния заподозрян като косовски сърбин от Зубин поток. Той ще остане в ареста за 48 часа. 

Полицията информира, че няма ранени при размяната на огън между стрелците и полицейските служители в село Бубе в Зубин поток, община, населена предимно със сърби в северната част на Косово.

Според информацията на полицията заподозрените пренебрегнали полицейските разпореждания да спрат за проверка и стреляли по полицейските служители.

„В опит да спре и провери превозните средства (на заподозрените) полицията срещна въоръжена съпротива от страна на заподозрени лица. Попаднали в подобна ситуация, за да се защитят и да овладеят ситуацията, полицейските служители са отговорили на нападението също с оръжие”, съобщи косовската полиция.

Според информацията на Радио Свободна Европа има съмнения, че арестуваният и другите заподозрени лица, открили огън срещу косовската полиция, са прекарвали контрабандно овце от Сърбия за Косово.

„При проверката на камион са открити натоварени 40 овце без придружаваща документация, за които има съмнения, че са транспортирани контрабандно от Сърбия за Република Косово. Открити са (на място) и два изоставени автомобила, за които се подозира, че са ескортирали камиона”, каза още полицията.

Камионът с овцете е изпратен на митническия терминал, а двата автомобила, открити на място, са иззети.

Полицейски части, включително косовският полицейски инспекторат, са пристигнали на място, а за случая е уведомен и прокурорът на Косово, се посочва в съобщението на полицията.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *