Премиерът Денков обясни кога България ще получи подкрепа за Шенген

9

Б ългария ще получи силна подкрепа за присъединяването си към Шенгенското пространство, ако до края на годината свърши това, което очакваме от нея.

Такова послание е получил премиерът акад. Николай Денков в разговори с европейски лидери днес. Министър-председателят проведе кратка среща с Марк Рюте – министър-председателя на Нидерландия, която заедно с Австрия спира страната ни по пътя към премахването на границите с Румъния и Гърция. Акад. Денков разговаря също с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с министър-председателя на Великобритания Риши Сунак и още няколко премиери, съобщиха от Министерски съвет.

Шолц към Денков: Подкрепям категорично България

Премиерът е на работно посещение в испанския град Гранада, където днес се проведе Третата среща на Европейската политическа общност. Форумът събра заедно лидери от целия континент, които обсъдиха две основни теми – подкрепата за Украйна и борбата с нелегалната миграция.

Британският министър-председател е споделил пред Денков проблема на кралството с нелегалните мигранти, които стигат до Острова с лодки от континентална Европа, включително през България. В същото време той е изразил пълна подкрепа за външнополитическите приоритети на нашата страна. Акад. Денков е потърсил подкрепа от Великобритания по отношение на приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg