Прелял язовир блокира трима души в цех в Криводол

0

Т рима души се нуждаят от помощ, заради прелял малък язовир край Криводол. Дежурният в Общинския съвет за сигурност в града съобщи за БТА, че след падналия силен дъжд през последния час водоемът е излязъл от коритото си и е наводнил бивш метален цех, намиращ се в края на града. За блокираните там хора вече е уведомена регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заради дъжда някои от улиците са били временно трудно проходими. Реките в общината са покачили нивата си, но са си в коритата, язовирите също са под контрол, съобщи още дежурният.

В Берковица са отнесени улици и мостове, евакуират хора

Заради наводнени пътни участъци временно е ограничeно движението по път III-101 Враца – Криводол, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Посочени са и обходните маршрути, по които се пренасочва трафикът: път II-15 Враца – Борован – път II-13 Борован – Криводол и обратно или път I-1 Враца – Краводер – път III-1302 Краводер – Криводол. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от пътната агенция.

Код оранжев за интензивни валежи е обявен за почти цяла Западна България.

Източник: vesti.bg