Почина журналистът Вечеслав Тунев

0

Н а 75 години почина журналистът Вечеслав Тунев, съобщиха негови близки. Той е роден на 21 май 1948 г. в Пловдив. Завършва Английската гимназия. Завършва Международни икономически отношения във Висшия икономически институт във Варна. И до 1975 г. работи в Центъра за международни прояви към Комитета по туризъм.

В Българската телеграфна агенция започва работа като репортер в редакциите „Вътрешна информация“ и „Международна информация“. Бил е завеждащ отдел „Балкански страни“, главен редактор и заместник-главен редактор на редакция „Международна информация“. Два пъти е бил кореспондент на БТА в Атина.

От 1993 г.  до 1995 г. е завеждащ отдел „Анализи“ на в. „24 часа“. На 23 юни 1995 г. е избран за генерален директор на Българското национално радио. Управлението му начело на БНР е белязано от знака на вътрешни протести. На 10 юли 1997 г. парламентът освобождава Вечеслав Тунев като генерален директор. С решение на Конституционния съд, което влиза в сила на 6 ноември същата година, той е възстановен на поста, който формално заема до избора на нов генерален директор радиото. 

През 1986 г. е удостоен с наградата „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти. А на 25 януари 2015 г. – с голямата награда „Сирак Скитник“.

Опелото ще бъде на 19 август, събота, в 12:30 ч., в храм „Свети Седмочисленици“ в София.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *