Поройни дъждове наводниха улици в Испания (ВИДЕО)

0

П оройни дъждове превърнаха улиците в реки в градовете по средиземноморското крайбрежие на Испания, предаде Reuters.

Най-силно засегнати са градовете Беникасим, Оропеса дел Мар и Кабанес. Противопожарните служби там са участвали в три спасителни операции. Имало е и десетки случаи на изпомпване на вода.

Южна Европа се готви за „свирепа суша“ това лято

Aвтомобили и пешеходци бяха отнесени по средиземноморското крайбрежие. 

В Молина де Сегура, в югоизточния регион на Мурсия, кадри в социалните мрежи показват как момче е изхвърчало от количката си, докато майка му се опитва да го пренесе през наводнена улица. И двамата са били изтеглени на безопасно място от случаен минувач.

Ново влошаване на времето в Италия заради нов циклон, идващ от Тунис

Обилни валежи се изляха също в Централна Испания и във и около столицата Мадрид.

По-рано тази седмица испанските власти затвориха училища, университети и социални заведения като предпазна мярка след наводненията.

Въпреки че дъждът причини хаос и нанесе икономически щети, той беше приветстван от мнозина в Испания, която беше на път да регистрира най-сухата пролет откакто се водят записи през 1961 г.

Българин е блокиран във водния ад в Италия

Според държавната метеорологична агенция AEMET валежите в страната между 1 октомври и 23 май са били с 27% под средното за периода.

По-рано този месец наводненията в Северна Италия отнеха живота на най-малко 13 души и оставиха около 23 000 без дом, като същевременно причиниха щети за милиарди евро.

Източник: vesti.bg