Пожар изпепели седем къщи в Ямболско

0

П ожар унищожи седем къщи в стралджанското село Александрово. Две от тях са обитаеми, а останалите пет – изоставени. За щастие, няма пострадали хора. Към момента ситуацията е овладяна. Това съобщи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

Намерен е подслон на останалите без домове жители на селото. Необходимо е увеличаване на броя на противопожарните автомобили в службата в Стралджа. Общината прави възможното за окосяването на обществените тревни площи по селата, но няма право да влиза в частна собственост, каза още Иванов.

Пожар затвори пътя към Слънчев бряг

„Огънят в село Александрово възникна около 13:00 часа днес. Три противопожарни автомобила са изпратени на място – два от Стралджа и един от Ямбол. На място в момента остава дежурен екип заради опасността от разгаряне на нови огнища“, каза началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ямбол комисар Кольо Гяуров.

Пожар изпепели къщата на възрастна жена край Казанлък

Пет пожара вдигнаха на крак огнеборците в Ямболско. В село Калчево, община Тунджа, отново горяха сухи треви и храсти в изоставени дворове, както и оранжерийни конструкции за зеленчукопроизводство. Сухи треви и храсти са горели също в землищата на селата Победа, Войника и Овчи кладенец, каза още Гяуров. По думите му в Ямболска област към момента рискът от възникване на пожари е екстремно висок заради силния вятър и сухата тревна растителност.

Източник: vesti.bg